- 1 adet tam tavuk göğsü
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 5 -6 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Tuz, pul biber
Yapılışı:
Tavuklar olabildiğince minik doğranır ve sıvıyağ eşliğinde kavrulur, kızarmaya başlayınca minik doğranmış sarımsaklar ilave edilir ve karıştırılır. Ardından tavuk etleri tavanın ( sacın ) kenarlarına çekilir ve ortaya doğranmış biberler alınarak sotelenir. En son tavanın ortasına domatesler konur ve çok pişirmeden bir iki kez çevrilerek ocaktan alınır.
Dürüm yapılacaksa lavaş ekmeğine önce tavuklar üzerine ise biber ve domatesler yerleştirildikten sonra pul biber serpilir arzuya göre piyazlık doğranmış kuru soğan ve maydonoz ilave edilerek sarılır.
Servis olarak sunulacaksa tabağın ortasına biber, etrafına domates ve en dış kenarlara da tavuklar alınır, tavukların üzerinden sacda kalan sosdan gezdirilir ve maydonozla süslenerek servise sunulur.
Ayran eşliğinde ikram edilir.
Afiyet Olsun.
gerçekten çok iştah açıcı gözüküyo...tantunicinin önünde bekleyip tarifi aldığın için teşekkürler,hazırlayıp paylaştığın için ellerine sağlık,tadan herkese afiyet olsun...sevgiler...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık tantini tavuk etiylede oluyormuydu süper... sevgilerimle, benim blog da beklerim.
YanıtlaSilEşimde yapar ve çok lezzetli olur :)
YanıtlaSilgerçekten çok harika üniversite öğrencisi bir erkeğim arkadaşlarım inanamadı.
YanıtlaSilAfiyet Olsun :)
YanıtlaSil