30 Mart 2010 Salı

Soslu Kanat

Kebap ve türevleri benim özel ilgi alanıma giriyor nedense :))) Bunların içinde de ev ortamında yapılması en uygun olan ve mangal lezzetini aratmayan kanat, genelde tercihim oluyor. Çünkü gerek Adana Kebap ve Gerekşe Et Şiş bence mangal yakılmadan, kömürün isini çekmeden tadı olmuyor :)
Ama hazırladığım özel ve güzel sosla kanatta mangal tadını yakalayabiliyorum. Özellikle tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 1 kg Tavuk Kanat

sos için :

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1/2 limon suyu
  • 5 - 6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul bier
  • Tuz

Yapılışı:

Kanatlar,iç kısımlarının da iyi pişmesi için bıçakla birkaç yerinden çizilip, güzelce yıkanıp süzdürülür. Ardından yarım limonun suyu ile iyice ovulur.

Daha sonra limonlu kanatlara salça, ezilmiş sarımsak, zeytinyağ, tuz ve diğer baharatlar ilave edilerek harmanlanır ve mümkünse bir süre sosla bekletilir. Ancak zaman yok ise ısıtılmış teflon tavada önce yüksek ısıda, suyunu çekince kısık ateşte önlü arkalı çevrilerek, iyice kızarana kadar pişirilir.

Ve Lavaş eşliğinde servise sunulur.

Afiyet Olsun.

7 yorum:

  1. Harika olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Bizimde dün akşamki yemeğimizdi:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. karnım şu an öyle aç ki:)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık ççok leziz görünüyor...denemeye değer.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. çok nefis gözüküyor.helede ekmek ve soğanlar tam iştah kabartıyor.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. işte benim menüm yanında lavaşta varsa tam olur:)

    YanıtlaSil
  7. Tariflerin harika cok severek baktim. Bazilarinida denemek icin not aldim ellerine saglik.. Selamlar

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))