Özellikle tavsiye edebileceğim bir lezzet, milföyün ağızda dağılan lezzeti, havuç ve tarçının aromasıyla birleşince ortaya çok hoş bir lezzet çıktı. Çayın yanında tercih edilecek en güzel ikramlardan biri.
Malzemeler :
Malzemeler :
- 8 adet milföy hamuru
- 2 adet havuç
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Milföyleri çözdürüp kare kare dörde kesiyoruz.
Diğer tarfta havuçları rendeleyip, toz şeker, su ve tarçın ilavesiyle karıştırıp suyunu çekene kadar teflon tavda pişiriyoruz.
Herbir milföy karesiniz ortasına birer çay kaşığı havuçlu içten koyup önce karşılıklı iki kenarı kapatıp sonra dört kenarı ortada birleştirerek mantı gibi katlıyoruz.
Sonra bohça şeklindeki milföyleri yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyor ve 200 der. fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri serperek servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.
çok güzel gözüküyor ellerine saglık.
YanıtlaSilgüzel yorumunuz için tşk ederim.sizinde ellerinize sağlık.
YanıtlaSilarkadaşım ellerine sağlık.iki sevdiğim lezzet birarada .deneyeceğim en yakın zamanda
YanıtlaSilpratik bir lezzet ellerinize sağlık çokda güzel görünüyorşar bende bayılırım tarçın konusuna
YanıtlaSilayyyyy ççok tatlı olmuşlar.çiçeklerde çok yakışmış ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler lezzethane.....
Elinize sağlık oldukca pratik ve lezzetli bir tarif olmuş.
YanıtlaSilçok ilginç bir tarif olmuş bende cukulatalı yapıyorum bunu ama havuçluda denicem ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık.Ben de deneyeceğim.Çok pratik tarif,çok hoş..gatucilezzetleri
YanıtlaSil