24 Mart 2010 Çarşamba

Havuçlu Milföy Bohçası

Özellikle tavsiye edebileceğim bir lezzet, milföyün ağızda dağılan lezzeti, havuç ve tarçının aromasıyla birleşince ortaya çok hoş bir lezzet çıktı. Çayın yanında tercih edilecek en güzel ikramlardan biri.

Malzemeler :

  • 8 adet milföy hamuru
  • 2 adet havuç
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Milföyleri çözdürüp kare kare dörde kesiyoruz.

Diğer tarfta havuçları rendeleyip, toz şeker, su ve tarçın ilavesiyle karıştırıp suyunu çekene kadar teflon tavda pişiriyoruz.

Herbir milföy karesiniz ortasına birer çay kaşığı havuçlu içten koyup önce karşılıklı iki kenarı kapatıp sonra dört kenarı ortada birleştirerek mantı gibi katlıyoruz.

Sonra bohça şeklindeki milföyleri yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyor ve 200 der. fırında pişiriyoruz.

Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri serperek servise sunuyoruz.

Afiyet Olsun.



8 yorum:

  1. çok güzel gözüküyor ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. güzel yorumunuz için tşk ederim.sizinde ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. arkadaşım ellerine sağlık.iki sevdiğim lezzet birarada .deneyeceğim en yakın zamanda

    YanıtlaSil
  4. pratik bir lezzet ellerinize sağlık çokda güzel görünüyorşar bende bayılırım tarçın konusuna

    YanıtlaSil
  5. ayyyyy ççok tatlı olmuşlar.çiçeklerde çok yakışmış ellerine sağlık
    sevgiler lezzethane.....

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık oldukca pratik ve lezzetli bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  7. çok ilginç bir tarif olmuş bende cukulatalı yapıyorum bunu ama havuçluda denicem ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık.Ben de deneyeceğim.Çok pratik tarif,çok hoş..gatucilezzetleri

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))