12 Ocak 2010 Salı

Kış Türlüsü

Kış gelince malum patlıcan, kabak, domates gibi yaz sebzeleri marketlerde bolca bulunuyorsa da sera üretimi olduklarından ne kokuları ne de lezzetleri olmuyor. Durum böyle olunca da kışın rahatlıkla ve güvenle yiyebileceğimiz havuç ve patates vazgeçimez oluyor.
Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye ( konserve ya da donmuş )
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Sıvıyağ
  • Tuz, kekik

Yapılışı:

Tavuk eti küçük kuşbaşı şeklinde doğranır ve sıvı yağda sotelenir, etlerimiz suyunu çekince minik doğranmış kuru soğan ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur ardından küp küp doğranmış havuç ve patatesler eklenerek karıştırılır ve daha sonra salçalarımız da ilave edilerek biri iki kez çevrilir en son sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenrek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dak. pişirilir. Patateslerin pişmesine yakın bezelye de ilave edilerek 10 dak. daha pişirilip.Ocaktan alınır ve kekik serpilerek dinlenmeye bırakılır.

Türlümüzün malzemeleri Kuru Bamya ya da Brüksel Lahanası gibi sebzelerle de isteğe göre çeşitlendirilebilir.

Afiyet Olsun.

6 yorum:

  1. en sevdiğim türlüdür sık sık da yaparım canım ellerine sğlık

    YanıtlaSil
  2. EN SEVDİĞİM YEMEK ÇEŞİTLERİNDEN BİRİDİR. HEM SAĞLIKLI HEM LEZİZ ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  3. Türlü harika olmuş ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Dediğin gibi yaz sebzelerinin tadı olmuyor.Zaten sağlılıda değil.Ben hiç kullanmıyorum.Domates bile almıyorum.Yaz yaptığım konserve veya buzluktan kullanıyorum.Türlü çok nefiz gözüküyor.Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  5. Selamlar canım,hiç denemedim kış türlüsünü.Ama leziz görünüyor denenebilir :) Ellerine sağlık canım,afiyet şeker olsun size.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. bende bu tarifi çok sık yaparım.Elinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))