8 Aralık 2009 Salı

Milföy Pastası

Aradığım lezzet işte buydu :) Hem de senelerrrrdirrr... :) Aslında bu lezzeti yakalamak için daha önce de çalışmalarım oldu ancak işin sırrı üzerindeki kıtırlardaymış bunu da yeni keşfettim :) Daha önceki benzer tarifim burda ---->

Malzemeler:
  • 5 adet milföy hamuru
  • 1,25 su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 pkt vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Yapılışı:
İlk olarak çözdürülen milföy hamurları tamamen yumuşayınca nişasta yardımıyla merdaneyle açılarak uzunlamasına inceltilir ve her bir hamur 3 eşit dikdörtgen parçaya kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve üzerlerine kürdan batırılır ( kabarmasın diye ) daha sonra 200 der fırında kızarana kadar pişrilir.
Diğer tarafta süt, şeker, un, vanilya karıştırılarak katı muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir en son ocaktan alınarak margarin eklenir ve karıştırılarak soğuması sağlanır.
Sonra pişirilen milföylerden 3 parça ayrılır ve diğerlerinin üzerine krema sürerek iki kat üstüste konur istenirse arasına meyve dilimi yerleştirilebilir ( muz, kivi, çilek...vs. dilimleri ) En son ayırdığımız 3 parça miflöy ufalanarak pastaların üzerine serpiştirilir.
Kişiye özel porsiyon pastalarımız hazır, isterseniz üzerine hindistan cevizi de çok nefis oluyor ama kıtırı denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. Değişik bir lezzet. Ellerine sağlık Buket. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok seviyorum milföylü tatlıları ya. hemde şipşak ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. eskiden pastanelerde satılırdı buna benzer ,çocukluğumu anımsattı bana bu pasta
    ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  4. milföylü pastalar çok güzel oluyor.daha önce pelit pastanesinde bir kere yemiştim. çok beğendim. fakat denemeye cesaret edememiştim. bu tarifden sonra muhakkak deneyeceğim. teşekkürler

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))