17 Kasım 2009 Salı

Peymacun ( Peynirli Lahmacun )

Tadını bilemiycem malum ben peynir yemiyorum :) ama yiyenler çok beğendi.

Malzemeler:

  • 4 adet hazır lavaş
  • 200 gr. peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz çemen
  • Sıvıyağ
  • Tuz, kekik, karabiber

Yapılışı:

Kuru soğan ve maydonoz minik doğranır, sarımsak ezilir peynir ve diğer baharatlar , biber salçası ve çok az sıvı yağ ilave edilerek macun kıvamında ezilerek karıştırılır.

Hazır lavaş önlü arkalı sulandırılmış sıvıyağ ile ıslatılır ve üzerine peynirli karışım yayılarak önce 5 dak. teflon tavada altı pişirilir daha sonra da 3 dak. kadar fırının ızgara ayarında üstünün pişmesi sağlanır.

Bol maydonoz ve ayran eşliğinde servise sunulur.

Afiyet Olsun.

Benim gibi peynir yemiyenler için Kıymalı Lahmacun tarifi burada --->

8 yorum:

  1. Ah benim oğlumda peynir yemi yenlerden.Peynirli yani pay macun hiç yemedim.Ama ellerine sağlık.görüntü süper.

    YanıtlaSil
  2. peynir yenmezmi hiç bayılırım...hele lahmacunda olursa süper olur,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Lahmacunun her türlüsü güzel:)ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık,harika olduğuna eminim.yapılışı da çok basitmiş,en kısa zamanda denicem :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. ay gece gece senin şu peymacun pek bi tahrik etti beni.olsada yisem beeeee.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Güzel olmuşa benziyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Hamur açabilsem hemen yapardım emin ol.. nefis olmuştur eminim..
    ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))