11 Ağustos 2009 Salı

Limonatalı İrmik Tatlısı

Tam yaz mevsimine göre sepserin, ferahlatıcı hoş bir lezzet. Sanki limonata yer gibi :)

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1o çorba kaşığı irmik
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Limonatalı sos için:

  • 2 su bardağı limonata
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal ( safran )

Yapılışı:

ilk olarak süt, irmik, şeker ve limon kabuğu rendesi bir tencereye alınıp karıltırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve ocaktan alınarak tereyağ ve hindistan cevizi ilave edilir, yağ eriyene kadar karıştırılıp ıslatılmış borcama dökülür.

Diğer tarafta limonata, şeker, nişasta ve zerdeçal ( safran ) karıştırılarak, kalın fakat akıcı bir sos elde edene kadar pişirilir ve borcamdaki irmik tatlısının üzerine yayılır.

Buzdolabında 2 saaat kadar dinlendirdikten sonra nane yaprakları ile süslenerek servie sunulur.

Afiyet Olsun.



8 yorum:

  1. Bunu mutlaka denemem lazım canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. mmmm süper acıktırdın beni zalimmmm...:))

    YanıtlaSil
  3. limonu çok severim:)
    ve bu çok iştah kabartıcı olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. İrmikle pek aram olmasada görüntü on numara ellerinize sağlık tesadüfen geldim ama çok sevdim blogunuzu hayırlı geceler...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım nefis bir görüntüsü var...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Hayatı yenecek kadar güçlü, hayattan beklentilerini alacak kadar umutlu, umudunu yitirmeyecek kadar inançlı, mutlu ve sevgi dolu günler senin olsun...

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNTÜ MUHTEŞEM..

    YanıtlaSil
  8. Görüntü süper. Emininm tadıda öyledir. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))