12 Ağustos 2009 Çarşamba

Köz Karnıyarık

Karnıyarığı severim ancak sıvıyağda kızartılmış patlıcanın ağır bir lezzeti oluyor. İşte ben bu sorunu çözdüm :) ve Karnıyarık Yemeğine yeni bir boyut getirdim :) Kesinlikle denemelisiniz. Nefis köz kokusu, son derce hafif bir lezzet...

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı su
  • Sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:

İlk olarak patlıcanlarımızın dibindeki yeşil yapraklarını alıp, saplarını üzerinde bırakalım ve sanki salatasını yapacakmış iyice közleyelim. ( Beraberinde 2 adet sivri biberimizi de közleyelim.)

Diğer tarafta kuru soğanları ve 1 adet sivri biberi minik doğrayıp pembeleştirelim ardından kıymamızı ilave edip kavuralım daha sonra salçalarımızı da ekleyip 1 - 2 dak. pişirip rende domatesimizi ,baharatlarımızı ve yarım çay bardağı kadar da sıcak su ilave ederek hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.

Ardından közlenmiş patlıcanlarımızı borcam ya da teflon pişirme kabımıza alarak ortalarından yaralım ve iç kısımlarına kıymalı iç malzememizden dolduralım daha sonra herbirinin üzerlerine közlediğimiz biberlerin çekirdeklerini çırararak dizelim ve sadece 5 - 10 dak. fırına sürelim.

Fırından çıkarınca sıcak sıcak servise sunalım. Arzu ederseniz fırına sürerken üzerlerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


7 yorum:

  1. buketcim dolapta 1 haftadır bekleyen iki iri patlıcan var. zaten evde şu an 2 kişiyiz. gerçekten şu an bu yazıyı gördüğüm için çok şanslıyım. n e yapacağıma karar verememiştim çünkü. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor,ben de sana aktılıyorum kızartınca çok ağır oluyor.Bu şeklin de deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. canım ya inşallah dediğin gibi bu közleme işi karnıyarığın tadında hiç bir değişiklik yapmaz..çünkü kızartmak hem zahmetli hem ağır..deniyeceğim mutlaka..önerin için sağol:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir fikir, denemeleyim. Kızartma hemen hemen hiç yapmaya ben, genelde fırın kullanarak alternatif yaratmaya çalışırım.

    Bunu nasıl düşünemedim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle bende bu şekilde yapıyorum ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. bende bu şekilde yapıyorum ama tadı muhteşem oluyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. karnıyarığı çok severim.ya ellerine sağlık. gerçektende çok leziz görünüyor:)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))