15 Temmuz 2009 Çarşamba

ŞakŞuka

Yaz sofralarımızın vazgeçilmezidir kızartmalar. Gerek sebzelerin taze oluşu gerekse kısa sürede hazırlanması yaz günlerinde kızartmayı tercih etmemize sebep oluyor. Domates sosu ile özel bir lezzet kazanan, patates ve patlıcandan oluşan ŞakŞuka nefis bir görüntü ve tad ile sofralarımızı süslüyor.

Malzemeler:

  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan

Sos için:

  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • Kekik, tuz
  • Sıvıyağ

Yapılışı:

Küp küp doğradığımız patates ve patlıcanlarımızı ayrı ayrı kızartıyoruz.

Diğer tarafta 1 çorba kaşığı sıvıyağda 1 cm. eninde doğradığımız sivri biberi kızartıp kararmadan ezilmiş sarımsağı ilave edip karıştırdıktan sonra rendelediğimiz domatesleri ve tuzumuzu ilave ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince kuru kekik serperek karıştırıyoruz.

Hazırladığımız domates sosunu kızartığımız patates ve patlıcan karışımının üzerine gezdirip servise sunuyoruz.

Afiyet Olsun.

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım kesinlikle kahvaltıda dahil olmak üzere he röğünde severek yediğim bir lezzet..

    YanıtlaSil
  2. yaz aylarının vazgeçilmezlerindendir allerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Selam elerine sağlıkçok güzel oluş bencede yazda harika sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çayın yanına ne güzel gider.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. Bayılırımmmm. Ellerine sağlık. görüntü süper. Eminim tadı da öyledir.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))