11 Mart 2009 Çarşamba

Meksika Usulü Tavuk

Meksikalılar tavuğu hep bu şekilde mi yapar bilmiyorum ama mısır ve kırmızı biber ilavesi ve çeşitli baharatlarla lezzetlendirmem sonucunda elde ettiğim bu lezzet bana Meksika mutfağını çağrıştırdı ve ben de Meksika Usulü Tavuk demek istedim. Aslında köri daha çok Hint Mutfağında kullanılır ama mısır ve kırmızı biber de Meksika Mutfağının vazgeçilmezleridir.

Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı haşalanmış mısır
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • tuz
  • sıvı yağ

Yapılışı:

ilk olarak kuşbaşı ( ya da jülyen ) doğradığımız göğüs etimizi kızgın yağda ve suyunu çekene kadar yüksek ısıda kavuruyoruz. Etimiz suyunu çekince ocağı kısıp yarım halkalar şeklinde doğradığımız kırmızı biberlerimizi ilave ediyor ve tavuklarımız kızarana kadar pişiriyoruz. Tavuk ve biberlerimiz tamamen pişince haşlanmış mısır, tuz ve diğer bütün baharatlarımızı da ekleyerek karıştırıyor ve ocağımızı kapatarak yanında bulgur ya da pirinç pilavı eşliğinde servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.

7 yorum:

  1. ellerine sağlık...mutfağı farketmez ben bu yemeği afiyetle yerim...sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  2. HIIIIM HARİKA GÖRÜNÜYOR BUKET ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM....

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK.BAK MEKSİKALILAR BU ŞEKİLDE YAPMIYORSA SEN GÖR O ZAMAN İTİRAZLARI.
    SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  4. Bayılırımm. işte bu benim damak zevkim. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. merhaba
    ben tavuğun her türlüsüne bayılırım.buda nefis görünüyo.ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  6. canım
    meksika yada hint usulü farketmez.enfes olmuş ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. evt olabilir meksika yemeğine benziyor bende deneyeyim eline sağlık

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))