Zeytinyağlı lezzetler arasında Zeytinyağlı Barbunyayı çok severim.
Geniş zamanlarda yapılıp buzdolabına konan zeytinyağlılar, herzaman için büyük bir kolaylık ve acıkma anlarında hazır atıştırmalık olarak ya da özel sofralarımızda tamamlayıcı bir çeşit olarak çok iyi oluyor. Ayrıca sadece yemek ya da aperatif olarak değil çay saatleri için de güzel bir ikramlık benim için.
Malzemeler:
Geniş zamanlarda yapılıp buzdolabına konan zeytinyağlılar, herzaman için büyük bir kolaylık ve acıkma anlarında hazır atıştırmalık olarak ya da özel sofralarımızda tamamlayıcı bir çeşit olarak çok iyi oluyor. Ayrıca sadece yemek ya da aperatif olarak değil çay saatleri için de güzel bir ikramlık benim için.
Malzemeler:
- 2 su bardağı barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 5 -6 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- Bir fiske şeker
Yapılışı:
Çoğu kuru bakliyatlarda olduğu gibi barbunyamızı da bir gün öceden sıcak suda ıslatıyoruz ( en az 8 saat beklemiş olmalı )
Islattığımız barbunyalarımızı süzüp bir kenarda bekletiyoruz. Diğer tarafta küçük küçük doğradığımız soğanı ve inca halkalar halinde doğradığımız havuçları zeytinyağında pembeleşene kadar soteliyoruz ardından soyduğumuz sarımsakları bütün olarak ilave ederek bir iki kez çevirdikten sonra salçamızıda ekleyip biraz daha kavuruyor ve süzülmüş barbunyaları da ilave ettikten sonra tuz ve şekerimizi ve ekleyip suyumuzu da ilave ederek yumuşuyana kadar pişiryoruz.
Soğuduktan sonra servis tabağımıza alıp, maydonozla süslüyerek ikram ediyoruz.
Afiyet Olsun.
selam canım...evlenmeden önce hiç z.yağlısını yememiştim.eşim çok severmiş.ben de yedikçe sevdim..özellikle de yazın çok güzel oluyor..senin de eline sağlık...sevgiler
YanıtlaSildoğrusu benimde hayır diyemediğim yemekler içerisindedir...
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım :)
HIIIM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilselam,bloguma bir uğrarmısın arkadaşım?
YanıtlaSilmisler gibi oh yanındaki de köy ekmeği herhalde eline sağlık canım
YanıtlaSilHayırlı akşamlar. Barbunye'yi çok severim ama zeytinyağlı hiç yapmadım doğrusu. Genelde etli pişiririm. Bunu denemek isterim doğrusu. Ellerine sağlık
YanıtlaSilBende beklerim. www.renklipastalar.blogspot.com
Görüşmek üzere...