6 Aralık 2008 Cumartesi

Kağıtta Balık












Malzemeler:
  • 4 adet Çupra ( İsteğe bağlı olarak değişir; Alabalık, Levrek, Somon...vs. )
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 4 adet defne yaprağı
  • Kekik, Tuz
  • Yağlı Pişirme Kağıdı
Yapılışı:
Soğanlarınızı, domateslerimizi, patateslerimizi ve kırmızı biberlerimizi halka halka kesiyoruz. Diğer tarafta kekik, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve zeytinyağımızı bir sos haline getiriyor ve domates hariç diğer sebzelerimizi bu sosa buluyoruz. Arta kalan sostan balıklarımızın içine ve dışına sürüyoruz ve balıklarımızın iç tarafına 1 halka domates, 1 halka soğan ve 1 adet defne yaprağı yerleştiriyoruz Sonra balıklarımızın hertarafını sarabileceğimiz büyüklükte kestiğimiz pişirme kağıdının ortasına balığı koyuyor ve üzerine 1 adet sivri biber, 3- 4 halka kırmızı biber ve kuyruk kısmına 3-4 halka patates ilave ediyor ve kağıdımızı sıkıca kapatıyoruz. Bütün balıklarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra önceden ısıttığımız fırında 30 dak. pişiriyoruz.
Nefisss bir lezzet, tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. Bir bayram gülüşü savur göklere, eski zamanlara gülücükler getirsin, öyle içten öyle samimi,
    gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin.Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran,
    gerçekten güzel ve bereketli bir bayram dilerim.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))