18 Kasım 2008 Salı

Fesleğenli Domates Sos


Bu mükemmel sos hem et ve balık yemeklerinizin lezzetini artırmak ve görünümünü zenginleştirmek için kullanabileceğiniz hem de başlıbaşına kahvaltı sofralarınızda tüketebileceğimiz nefis bir lezzet.

Malzemeler:
  • 4 adet domates
  • 4 -5 diş sarımsak
  • 1çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı acılı ketçap
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
Yapılışı:
Isıttığımız 1 çorba kaşığı zeytinyağımızın içine rendelediğimiz ya da dövecek yardımıyla ezdiğimiz sarımsaklarımızı ilave edip yakmadan soteliyoruz. Ardından bir çorba kaşığı biber salçamızı da ekleyerek biraz kavuruyoruz. Sonra bu malzemelerimize rendelediğimiz domates lerimizi ve 1 adet kesme şekerimizi de ekleyerek domateslerimiz suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Domatesler suyunu çekince ocağı kapatıp 1 çorba kaşığı acılı ketçabımızı, 1 çay kaşığı kuru fesleğenimizi, 1 çay kaşığı kekiğimizi ve damak tadımıza göre tuzumuzu ilave ederek karıştırıyoruz.
İster sıcak istersek de soğuk olarak tüketebiliriz.
( Not: Sosumuzu hazırlarken kuru fesleğen yerine 4- 5 dal taze fesleğen yaprağı da kulanabiliriz.)
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))