2 Haziran 2015 Salı

Kabak Borani Yatağında Piliç


Ne havalı bir ismi var değil mi :))) 
Ben uydurdum :))
Son zamanlarda bu yemeği o kadar çok yapıyorum ki... çünkü sevdiğim iki lezzet bir arada Kabak Borani ve Tavuk.
Antep'in Ali Nazik Kebabını çok severim ama zahmetlidir, ben bu yemeği ona alternatif olarak uydurdum. Çok daha pratik ve onu aratmayacak kadar lezzetli..
Ali Nazik tadında... İskender havasında.. hani neye niyet ederseniz o lezzette :))) çok leziz bir yemek.
Ben çoğu zaman tek başına bir öğün olarak yerim ama davet sofralarınızda ya da çay davetlerinizde yapabileceğiniz bir lezzet.
Ayrıca diyet yapanlarında tercih edebileceği hafif bir lezzet. Üzerindeki can alıcı kızgın tereyağ detayını atlarsak gayet haif.


Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü
  • Sıvıyağ (kızartmak için )
  • 1 çorba kaşığı tereyağ (üzerine )
  • Toz kırmızı biber (üzerine )
Borani kısmı için malzemeler:
  • 2 adet kabak
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
 Yapılışı:

Önce Kabak Borani kısmını yapıyoruz
Kabaklarımız soyulur ve rendenin iri tarafıyla rendelenerek, çok az sıvıyağda suyunu salıp çekinceye kadar sotelenir. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Diğer tarafta 1 kase yoğurt ve ezilmiş sarımsak, tuz ilavesiyle karıştırılır, soğuttuğumuz kabak sote bu karışıma ilave edilir.
Daha sonra tavuk etlerimiz tercihen jülyen ( uzun uzun ) dilimlenir ve çok az sıvıyağda iyice kızartılır.

Servis tabağımızın tabanına Kabak Borani yayılır, üzerine tavada kızarttığımız tavuklar dizilir. Tavukları kızarttığımız tavaya 1 kaşık tereyağ kızdırılır, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır ve tabağa dizdiğimiz tavuklarımızın üzerinden ''cosss'' diye gezdirilir. :)))

Yemeğimiz hazır, afiyetle...


3 yorum:

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))