3 Nisan 2015 Cuma

Ev Yapımı Tavuk İskender



İskenderi çok severiz, zaman zaman da eşimle dışarıda yeriz :) Bilir sevdiğimi '' hadi sana iskender ısmarlayım'' der :)) Hazır dışarıda, şöyle hoş bir mekanda, yemek önüme gelmiş hiç hayır demem vallaha hemencecik kabul ederim teklifini :))) 
Ama yemeği yedikten sonra,  hani içime de oturmaz değil :)))) Huyumu seviyim :))) hemen bunu evde yapsam kaça mal olurdunun hesabını yaparım :)) 
İşte bu da bazı evde yapması mümkün olabilecek şeylerin kendi çapımda yapımına yöneltir beni :)) İşte Tavuk İskenderim de öyle... Tabiii kömür ateşinde pişen yaprak yaprak dönerin aynısı olmasa da icap ettiğinde onun yerini tutabilecek bir lezzet, sizlere de tavsiye ederim. 
Yapın bolbol yiyin, ucuza malettim diye sevinin :)))))

Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet bazlama ekmeği
  •  sıvıyağ
  • 1 kase yoğurt
  • Yeşil biber
Sosu İçin :

** 2 çorba kaşığı tereyağ    **1 çorba kaşığı salça

Yapılışı:

Tavuk eti olabildiğince ince dilimlenerek hafif yağlanmış teflon tavada kızarana dek pişirilir. ( Pişmesine yakın garnitür amaçlı kullanacağımız yeşil biberler de tavaya alınarak beraber kızartılır)

Diğer tarafta bazlama ekmeği minik küpler şeklinde dilimlenerek tavada hafif kızartılır.


Servis tabağımıza ekmek dilimleri alınır, üzerine kızarmış tavuk eti dizilir. Etrafı yoğurt ve kızarmış biber ile süslenir. 

En son kızgın tereyağda kavurduğumuz salça çok az su ilavesiyle inceltilerek kıvamlı bir sos hazırlanır ve tavuklarımızın üzerine gezdirilir.

Tavuk İskenderimiz hazır :) Eğer isterseniz üzerine ilave olarak bir miktar daha tereyağ yakarak cossss diye gezdirebilirsiniz .:))) Tercih sizin.

( Not: Tarifimi pek tabii ki Dana Antrikot, Bonfile...vb kırmızı etler ile de hazırlıyabilirsiniz ki ben bazen de öyle yaparım. )

Afiyet Olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))