23 Nisan 2014 Çarşamba

Mantar Kokoreç


Hımmmm.... şu anda bu tarifi paylaşırken bile yutkunuyorum :) tadı hala damağımda.
Bir kokoreç düşünün tertemiz, leziz mi leziz öyle bağırsaktan falan yapılan değil, gerçi ben ona da bayılırım ama bu kokoreç başka kokoreç MANTAR KOKOREÇ.
Kokoreç sevmeyen... hayatta yemem diyenlerin dahi çok seveceği türden.

Bildiğimiz İSTİRİDYE MANTARIndan yaptım. 


Malzemeler:

  • 1 paket ( 500gr. ) İstiridye Mantarı
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 1'er çorba kaşığı  kekik ve  Pul biber
Yapılışı:

İstiridye Mantarları yıkandıktan sonra olabildiğince minik doğranır, adeta satır kıyması kıyılır gibi bıçakla vurmak suretiyle kesilir.


Daha sonra sıvıyağ eklenmiş kızgın teflon tavada suyunu salıp çekinceye kadar yüksek ateşte pişirilir. Mantarlar suyunu çekince kısık ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle kavrulur. Mantarlar birbirine yapışmadan tane tane ayrılınca tuz ve bol bol kekik ve pul biber ilave edilerek bir iki dakika karıştırılır ve ocaktan alınır.

Ekmek arası ya da lavaşa dürüm yapılarak ayran ve salata eşliğinde afiyetle yenir.
Hatta tadına doyulmaz, birer porsiyon daha götürülür :)))))

Not: Normal Kültür Mantarı ile aynı lezzeti yakalayamazsınız, İstiridye Mantarı olmalı.

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))