28 Kasım 2013 Perşembe

Lavaştan Cips


Aslında bizim eve cipsmiş, çitosmuş, patosmuş ... :)) öyle şeler girmez. Bu tür aburcuburları pek aramayız ama geçen gün aldığım lavaşın tadı hoşuma gitmeyince ne yapsam ne yapsam.. diye düşünürken cips yapıyım bâri dedim :) 
İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum :( ama çok güzeldi :) 
Kendime bir daha böyle yağlı şeyleri yapmama sözü verip tadı damağımda kalarak 3 adet lavaşı bir güzel cips olarak yedim :) 
Benim tavsiyem tarifini veriyim ama siz yapmayın :)

Malzemeler:
  • 3 adet hazır lavaş ekmeği
  • Sıvıyağ ( kızartmak için )
Yapılışı:

Hazır lavaşlar istenilen ebat ve şekillerde kesilerek bol sıvıyağda kızartılır. Hepsi bu kadar :)

Not: Aslında pek tabii ki yağda kızartmadan, yağsız olarak fırında da kurutulabilirdi ama bir anda öyle bir gözüm dönmüştü ki :) biran önce o lavaşları cips yapıp yemeliydim :)

Afiyet Olsun.

12 yorum:

  1. o lavaşları birde kekik pulbiber ve hafif salçayla tatlandırsaydın mmm :)) arada olurböyle kaçamaklar :)) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) öyle bir gözüm dönmüştü ki bir an önce yemek için öylece doğrayıp attım tencereye :) Bahartalarla mutlaka daha lezzetli olur.

      Sil
  2. Valla iyi fikir amaa !! tuzsuz olmadımı ? denemek lazım.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lavaş ekmeğin tuzu yeterliydi, gayet güzeldi ama benden tavsiye denemeyin zararlı böyle şeyler, ben yaptım siz yapmayın, uymayın bana :)))

      Sil
  3. canım lavaşlar harika görünüyor Ellerine sağlık .Bende kekik ve baharatlı fırında yapıyorum çok hafif oluyor tavsiye ederim deneyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, baharatlı ve fırında olanı tabii ki çok daha sağlıklı, hafif ve güzel olur ama uydum bir kere şeytana :)))))))

      Sil
  4. Süpermiş :)) Ellerine sağlık canım... Arda kaçamak güzel oluyor :D

    YanıtlaSil
  5. Cips favori abur cuburumdur ama bundan sonra bu tarifi yapıcam azcık yağdan bişey olmaz herhalde ellerinize sağlık . Bende sizleri sayfama beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama ben yaptım siz yapnayın demiştim :) çok da masum bir atıştırmalık değil bu maaalesef :)

      Sil
  6. geçen gün tv de yufkayla yaptılar arasına labne sürüp fırınladılar,lavaşlara da peynir ve baharat ekleyip lezzetine lezzet katılabilir,elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çeşitli şekillerde lezzetlendirilebilir benim favorim kekiklisi :)

      Sil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))