24 Mayıs 2012 Perşembe

MENEMEN



Yaz geldi, artık hafif ve fazla uğraştırmayan yemek ve kahvaltılıkları tercih etme zamanı.

Taze ve bol domateslerin zamanı yavaş yavaş geliyor, sivri biberler de öyle... bize de değerlendirmek düşüyor :)

Biz yazın özellikle kahvaltıda menemeni çok severiz, bol acılı e sarımsaklısı tercihimizdir.


Malzemeler:

*4 adet iri ve kırmızı domates
* 2 adet sivri biber
* 2 adet yumurta
* 4 - 5 diş sarımsak
* Zeytinyağ
* Tuz, pul biber

Yapılışı:

Parmak doğranmış sivribiberler zeytinyağında sotelenir, çok kızarmadan minik kıyılmış sarımsaklar ilave edilir ve ardından kabukları soyulup ve küp küp doğranmış domatesler eklenir, tuz ve pul biber ilavesiyle kısık ateşte domatesler suyunu bırakana kadar pişirilir. Domatesler sulanıp yumuşamaya başlayınca göz göz yerler açılarak yumurtalar kırılır ve kapağı kapatılarak kısık ateşte yumurtalar pişene kadar beklenir.

Yumurtalarımız pişince ocaktan alınarak servise sunulur.

Mümkünse yanında köy yufkası ile ikram ederseniz daha güzel olur, çay ve yeşilliği de unutmayın  :)

Afiyet Olsun.

 



6 yorum:

  1. Çok sevdiğim bir yaz yemeği ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. geçen haftasonu yaptım bu haftasonu yne yapacağım
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. ÖZELLİKLEDE SARIMSAK ÇOK YAKIŞIYOR
    ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biz de sarımsaklısını seviyoruz, teşekkür ederim .

      Sil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))