15 Aralık 2011 Perşembe

İncir Tatlısı


Aslında incir başlı başına bir tatlı benim için, özellikle kışın tatlı yerine atıştırmaya bayılırım ama bugün şöyle şireli, şerbetli, bir de fındıklı tatlısını yapıyım dedim.
Dediğim gibi kuru incir zaten tatlı oluğundan şekeri mümkün olduğunca az kullandım ve fındık ilavesiyle de oldukça sağlıklı bir tatlı elde ettiğimi düşünüyorum.

Malzemeler:
  • 20 adet kuru incir
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:

Kuru incirler yarım saat - bir saat kadar soğuk suda bekletilerek hem biraz yumuşamaları hemde kurutma esnasında üzerinde biriken kirlerden arınması sağlanır. Ardından yıkanarak sap kısımları kesilir ve pişrime kabına tek sıra halinde dizilip 1 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ve bir çay kaşığı tarçın serpilir ve tekrar 1 su bardağı su ileve ederek  yine kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak şerbeti koyulaşana kadar pişirilir.
Tatlılarımız pişince soğuması beklenir ve soğuduktan sonra incirlerin arası bıçak yardımıyla sandviç gibi kesilerek birer tatlı kaşığı çekilmiş fındık konarak servis tabağına dizilir üzerinden de şerbeti gezdirilerek sunulur.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. canım benim pek incirle aram olmamasına rağmen canım çekti ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ben bunları denedim.Çok lezzetli ve enerji deposu.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Evdekiler bayılıyor da ben bir türlü sevemedim şu inciri :)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))