10 Haziran 2011 Cuma

PARFE

Son bir iki senedir PARFE klasik yaz tatlımız oldu. Önceleri hazır dondurmaları sık sık alırdık ancak şimdi evde yaptığım parfe onların yerini aldı, hem soğuk bir yaşpasta gibi hem de dondurma gibi olması nedeniyle çok hoşumuza giden bir lezzet. Zaman zaman çeşitli meyve ya da kuru yemiş ilaveleriyle lezzetlendiriyorum bu kez sadesini tercih ettim.

Malzemeler:
  • 1 poşet krem şanti ( ikili paketlerin teki ya da tekli paket )
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 pkt. piknik bisküvi
Yapılışı:

Toz krem şanti paketin üzerinde yazdığı gibi 1 su bardağı soğuk süt ile köpürtülerek çırpılır. İçine minik kırılmış bisküvi parçaları ve limon kabuğu endesi ilave edilerek karıştırılır. İstenilen bir kalıba tamamı ya da porsiyon halinde minik kaplara paylaştırılarak derin dondurucuda en az 2 saat dodurulduktan sonra istenilen soslarla ya da meyvelerle süslenerek servise sunulur.

Afiyet Olsun.,



3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,görünce canım çekti hemen,serin serin.:)
    Ben de geçtiğimiz yaz tanıştım parfeyle :)
    Biraz geç kaldım ama,kısa sürede gecikmişliğimi telafi ettim :)
    Ve zamanı geldi :)
    Bugünlerde halleyli parfeye taktım :)
    Aklıma düştü yine,bir dilim yemeli :)
    Sevgilrimle..

    YanıtlaSil
  2. cnm görüntü süper uzanıp tabağı almak istedim bir an:))

    YanıtlaSil
  3. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))