Küçükken çok sevdiğim Mozaik Pastayı en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum bile. Aslına bakarsanız en çok da pastanelerde satılan üzeri çikolata kaplı ve üçgen, piramit şeklinde olanına bayılırdım ancak bazen evde kakaolu pudingle de yapardık.
Bugünlerde evde incir bolluğu olunca hadi bir incirli truff yapıyım diye işe başladım ama bir anda maziilere dalıp taaa küçüklüğüme gittim ve son anda kek yerine bisküvi kullanarak mozaik pasta yapmaya karar verdim. Gerçekten de şimdye kadar yediğim ennn sağlıklı mozaik pastaydı diyebilirim.
İçindeki çıtır çıtır incir çekirdekleri, tarçın ve ceviz gerçekten de damak çatlatan cinstendi :))))
Malzemeler:
- 15 - 20 adet kuru incir
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 2 küçük pkt petibör bisküvi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç ceviz içi
- 1 çorba kaşığı susam
Yapılışı:
5 dakika soğuk suda beklettiğimiz incirerin sap kısımlarını atıp minik minik doğrayarak pişirme kabına alıp üzerine 1 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı pekmez ilave ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocaktan alarak iri kıyım ceviz içi, susam, tarçın ve gelişi güzel kırdığımız bisküvileri ilave ederek hamur kıvamında bir karışım elde ediyoruz.
Bu karışımı istediğimiz bir kalıba ya da streç folyaya alarak şekillendirip bir süre buzlukta bekletiyoruz.
Daha sonra dilimleyerek servise sunuyoruz.Afiyet Olsun.
Degisik ve harika bir tatli olmus, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilayy çok güzel ve hemen yapıyorum emeğine sağlık
YanıtlaSilsağlıklı ve hafif olmus, hiç aklıma gelmemişti mozaik pasta ve incir ellinize saglık
YanıtlaSilgünaydın tarifi yaptım ve çok beğenildiğini belirtmek istedim ben mozaik pastadan ziyade cezerye ye benzettim ama nefisti tekrar emeğine ve yüreğine sağlık
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için teşekkürederim. GÜLOANNE afiyet olsun:)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ayıldım elinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSil