1 Mart 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Kereviz

Kış mevsiminin en besleyici ve hoş kokulu sebzelerinden olan Kerevizi, gelende klasik tarzda yaparım ama bu kez biraz daha göze hitap eden bir lezzet elde etmek istedim ve biraz stil değiştirdim.

Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon suyu

Yapılışı:

Kerevizlerimizi soyduktan sonra bir parmak kalınlığında halkalar halinde keserek-kararmaması için- 5 dak. kadar limonlu suda bekletiyoruz. Hemen sonra geniş tabanlı bir tencerenin tabanına suyunu süzdürerek halka halka diziyoruz ( kerevizin miktarına göre iki üç kat dizilebilir ) ve üzerinden biraz zeytinyağ gezdirerek tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Diğer tarafta minik doğradığımız soğanları ve zar büyüklüğünde doğradığımız havuçları zeytinyağında soteleyerek hafif pembeleştiriyoruz.

Ardından ocaktaki kerevizlerin üzerine soğan ve havuç sotesini düzgünce yerleştiriyor ve bir miktar tuz ilave ederek sebzelerin üzerini geçecek kadar da su ekleyerek kısık ateşte 30 dak. kadar pişiriyoruz sonra 1 su bardağı konserve bezelyeleri de ilave ederek 10 - 15 dak. daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra tabağımıza alta halka kereviz, üzerine ise havuç, soğan ve bezelye gelecek şekilde dizip yemeğin tencerede kalan sosunu da üzerinden gezdirip ve arzuya göre kereviz yapraklarıyla süsleyerek servise sunuyoruz.

Afiyet Olsun.

( Ben stile önem vermem, ekmeğimi suyuna batırıp, kaşıklıya kaşıklıya yerim diyorsanız, size göre olan tarifim de burada ---> :)





9 yorum:

  1. görüntü harika eminim tadıda bir okadar güzeldir

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Buket'ciğim ellerıne saglık engınar görunumde harıka olmus.Ben kereviz cok sevmem ama guzel pişersede yerim:)sevgıyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Ellerıne saglık canım.Kucak dolusu sevgıler..

    YanıtlaSil
  4. Kerevizi paorkalalı yapıyorum ama butarifte bana çok güzel ve şık göründü.ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  5. Ahh Buketim kerevizi bulsam çiğ çiğ yiyeceğim ama burada yok ne yapayım ben şimdi?:)

    En iyisi sen benim yerime de ye canım.Çok leziz görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık tam zamanı kerevizin kendine munhasır kokusu buralara kadar geldi..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım nefis olmuş
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. şimdi bu güzele bir göz kırpmadan geçemedim :)

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık.Çok nefis görünüyor.Ben kerevizi kuzu etli terbiyeli de severim ama bu lezzeti de en kısa zamanda yapmalıyım.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))