19 Ocak 2009 Pazartesi

Baharatlı Hamsi Tava


Kış deyince LezzetHanemde pişen yemeklerin başında balık, balıkların başında da hamsi gelir. Çeşit çeşit yaparım. Buğulama, ızgara, tava...vs. Bu sefer de baharatlı tava yapıyım dedim çok lezzetli oldu. Geçen sene annemler bana bir hamsi tavası hediye almışlardı düz kapaklı , teflon olanından artık balık pişirmek daha kolay tek tek çevirme derdi yok kapağıyla çeviriyorum börek gibi oluyor:-)
Malzemeler:
  • 1 kg Hamsi
  • 2 çorba kaşığı un ( ya da mısır unu )
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığının ucuyla çemen unu ( isteğe bağlı )
  • 1 çay kaşığının ucuyla köri
  • tuz
  • sıvıyağ

Yapılışı:

Unla birlikte bütün baharatları harmanlıyoruz sonra ayıklayıp, yıkadığımız Hamsilerimizi bu karışımın içine atıp her taraflarına bulanmasını sağlıyoruz ve ardından çok az sıvı yağ ya da fındık kadar tereyağ sürdüğümüz tavamıza balıklarımızı dizerek önlü arkalı pişiriyoruz.

Eeee tabiii yanında salatamızı unutmuyoruz

Ben bu sefer havuç, kırmızı pancar, maydanozdan oluşan bir salata tercih ettim ve minik biber turşusu ile de süsledim.
Denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.

10 yorum:

  1. Baharatlı hamsiyi ilk kez duyuyorum valla biz hep daldır una at yağa yapıyoduk :)
    bu sırada tavada hamsilerin duruşu ne kadar güzel öyle
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. BENDE İSTİYORUM O TAVALARDAN:((( ÇOK RAHATLIK OLUYOR PİŞİRMESİ KOLAY EN KISA ZAMANDA ALICAM İNŞALLAH ELLERİNE SAĞLIK SALATNIN SUNUMU ÇOK ŞIK OLMUŞ

    YanıtlaSil
  3. Offf görüntü şahane olmuş,hamsi sevmiyorum ama bu tablo gibi yemek şahane olmuştur eminim..Afiyet olsun..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ben de baharatlısını duymamıştım hamsi yemesini severim de ayıklaması ıııh o yüzden pek sık olmuyor bizim evde

    YanıtlaSil
  5. Vallaha insan Kebap delisi olunca her şeyin tadını kebaba benzetmek için elinden geleni yapıyo. Ben de Hamside Kebapımsı bi lezzet yakalamak için baharatladım :)

    Kebap, kokoreç sevenler denesin derim. Afiyetle...

    YanıtlaSil
  6. Çıtır çıtır ölürüm o hamsilere
    o tavadan bende istiyorum büyük kolaylık

    ellerine sağlık canım
    öppüyorum

    YanıtlaSil
  7. Baharatlı hamsi harika görünüyor. Kıbrıs'a geldiğimden beri hamsiye hasret kaldım. Böyle fotoğraflara bakınarak yetiniyorum :)

    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. süsleme sanatını konuşturmuşsun yine ellerine sağlık melekciğim.

    YanıtlaSil
  9. hamsiye bayılırım ya.ellerin esaglık süper görünüyor.ama benim hamsi tavam yok ki

    YanıtlaSil
  10. Su anda mutfakta ayiklanmis,temizlenmis hamsilerim duruyor.Birazdan kalkip yapacagim,böyle mi pisirsem acaba?
    Cok istah acici gözüküyor,ellerine saglik arkadasim..

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))