Kış deyince LezzetHanemde pişen yemeklerin başında balık, balıkların başında da hamsi gelir. Çeşit çeşit yaparım. Buğulama, ızgara, tava...vs. Bu sefer de baharatlı tava yapıyım dedim çok lezzetli oldu. Geçen sene annemler bana bir hamsi tavası hediye almışlardı düz kapaklı , teflon olanından artık balık pişirmek daha kolay tek tek çevirme derdi yok kapağıyla çeviriyorum börek gibi oluyor:-)
Malzemeler:
- 1 kg Hamsi
- 2 çorba kaşığı un ( ya da mısır unu )
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığının ucuyla çemen unu ( isteğe bağlı )
- 1 çay kaşığının ucuyla köri
- tuz
- sıvıyağ
Yapılışı:
Unla birlikte bütün baharatları harmanlıyoruz sonra ayıklayıp, yıkadığımız Hamsilerimizi bu karışımın içine atıp her taraflarına bulanmasını sağlıyoruz ve ardından çok az sıvı yağ ya da fındık kadar tereyağ sürdüğümüz tavamıza balıklarımızı dizerek önlü arkalı pişiriyoruz.
Eeee tabiii yanında salatamızı unutmuyoruz
Ben bu sefer havuç, kırmızı pancar, maydanozdan oluşan bir salata tercih ettim ve minik biber turşusu ile de süsledim.
Denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.
Baharatlı hamsiyi ilk kez duyuyorum valla biz hep daldır una at yağa yapıyoduk :)
YanıtlaSilbu sırada tavada hamsilerin duruşu ne kadar güzel öyle
ellerinize sağlık
BENDE İSTİYORUM O TAVALARDAN:((( ÇOK RAHATLIK OLUYOR PİŞİRMESİ KOLAY EN KISA ZAMANDA ALICAM İNŞALLAH ELLERİNE SAĞLIK SALATNIN SUNUMU ÇOK ŞIK OLMUŞ
YanıtlaSilOfff görüntü şahane olmuş,hamsi sevmiyorum ama bu tablo gibi yemek şahane olmuştur eminim..Afiyet olsun..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
ben de baharatlısını duymamıştım hamsi yemesini severim de ayıklaması ıııh o yüzden pek sık olmuyor bizim evde
YanıtlaSilVallaha insan Kebap delisi olunca her şeyin tadını kebaba benzetmek için elinden geleni yapıyo. Ben de Hamside Kebapımsı bi lezzet yakalamak için baharatladım :)
YanıtlaSilKebap, kokoreç sevenler denesin derim. Afiyetle...
Çıtır çıtır ölürüm o hamsilere
YanıtlaSilo tavadan bende istiyorum büyük kolaylık
ellerine sağlık canım
öppüyorum
Baharatlı hamsi harika görünüyor. Kıbrıs'a geldiğimden beri hamsiye hasret kaldım. Böyle fotoğraflara bakınarak yetiniyorum :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
süsleme sanatını konuşturmuşsun yine ellerine sağlık melekciğim.
YanıtlaSilhamsiye bayılırım ya.ellerin esaglık süper görünüyor.ama benim hamsi tavam yok ki
YanıtlaSilSu anda mutfakta ayiklanmis,temizlenmis hamsilerim duruyor.Birazdan kalkip yapacagim,böyle mi pisirsem acaba?
YanıtlaSilCok istah acici gözüküyor,ellerine saglik arkadasim..