28 Eylül 2011 Çarşamba

Kabaklı Bulgur Pilavı

Kabak, aslında çok da sevdiğim bir sebze değil :( sağlıklı beslenmek, sebze yemiş olmak adına zaman zaman aldığım ve zoraki kıymalı, nohutlu yemeğini yaptığım bir sebzeydi.... taaa ki salatasını yiyene kadar ( salatanın tarifi daha sonra ... çünkü yapar yapmaz öyle bir saldırıyorum ki.... henüz resmini çekecek kadar bile sabredemedim :)).... İşte böyle böyle sevdim kabağı şimdi de pilavını denedim o da çok güzel oldu... değişik lezzetler denemek isteyenlere tavsiye ederim.



Malzemeler:

* 2 adet kabak

* 1 su bardağı pilavlık bulgur

* Tuz, Sıvıyağ


Yapılışı:


Kabukları kazınıp rendelenen kabaklar sıvıyağda suyunu salıp çekinceye kadar sotelenir ardından bulgur ilave edilerek biraz kavrulur en son tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılıp, çok kısık ateşte pişirilir.


Ayran eşliğinde servise sunulabilir. Afiyet Olsun.






10 Eylül 2011 Cumartesi

Fırında Kızartma


Kızartma yemeyli neredeyse 2 sene falan olacak :( çok sevmeme rağmen yağlı olduğu için uzak durmaya çalışıyorum. Bugün, sık sık yaptığım Meksika Patates ( Elma Dilim Patates ) usulüyle karışık kızartma yapabileceğimi düşünerek evdeki sebzelerden dilimleyip çok az yağ ile harmanladım, fırına sürdüm ve kızartma olayını artık bu şekilde çözdüğümü düşünüyorum :)

Malzemeler:
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • Zeytinyağ
  • Tuz, kekik
Yapılışı:

Bütün sebzelerin kabukları soyularak ( patlıcanlar pijamalı olarak ) kuşbaşı dilimlenir, üzerinden çok az zeytinyağ gezdirilir, tuz ve kekik serpilerek yağlıkağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır ve önceden ısıtılmış 200 der. fırında kızarana kadar pişirilir.

Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt ya da domates sos gezdirilerek servise sunulabilir.

Afiyet Olsun.