10 Şubat 2009 Salı

KEŞKÜL

Osmanlı Saray Mutfağından LezzetHaneme giren çok hoş bir lezzettir. Özellikle de benim gül suyu ilavemle daha da hoş oluyor.

Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,25 ( 1,5 dan az ) su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı gül suyu

Yapılışı:

Sütümüzün yarısını pişirme kabımıza alıp nişasta, şeker ve yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştırıyor ve sütümüzün geri kalan kısmını ekliyor ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp vanilya ve gül suyumuzu ilave ederek karıştırıyor( arzu edilirse bu aşamada 1 çay bardağı toz badem de ilave edilebilir.) ve sıcakken kaselerimize paylaştırıyoruz.

Soğuyup üzeri kaymak tutunca istediğimiz malzemelerle süslüyerek ikram ediyoruz.

( Keşküle en yakışan yemiş bademdir. )

Afiyet Olsun.

8 yorum:

  1. hiç denemediğim bir tatlıdır keşkül. Yapımı çok zor değil herhalde. Ama eminim lezzeti güzeldir badem ve gül suyu işin içine girince :)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ben de çok severim ama hiç kendim yapmamıştım..tarif pratikmiş.eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. canım Flizce ye yazmışsın.Çankırıyla bir alakan var mı??

    YanıtlaSil
  4. lezzethane sev beni sokma müşküle,
    beraber kaşık atalım bir tabak keşküle :)))))))
    ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. CANIM BEN KEŞKÜLÜ ÇOK SEVERİM SÜTLÜ TATLILARA BAYILIRIM ELLERİNE SAĞLIK BU SANIRIM ARKA PLAN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ÇOK BEĞENDİM:)

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık canım keşkülünde alttaki domates kurusundan salatayı gerçekten merak ettim bizim burda bir tek şu kışlık kuruları yapamıyoruz nemimimz çok fazla ancak çürür emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ben de keşkülü severim,ama gül suyu koymuyorum.Birde gülsuyu koyup deneyeceğim.eline sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))