Osmanlı Saray Mutfağından LezzetHaneme giren çok hoş bir lezzettir. Özellikle de benim gül suyu ilavemle daha da hoş oluyor.
Malzemeler
Malzemeler
- 1 lt süt
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1,25 ( 1,5 dan az ) su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı gül suyu
Yapılışı:
Sütümüzün yarısını pişirme kabımıza alıp nişasta, şeker ve yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştırıyor ve sütümüzün geri kalan kısmını ekliyor ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp vanilya ve gül suyumuzu ilave ederek karıştırıyor( arzu edilirse bu aşamada 1 çay bardağı toz badem de ilave edilebilir.) ve sıcakken kaselerimize paylaştırıyoruz.
Soğuyup üzeri kaymak tutunca istediğimiz malzemelerle süslüyerek ikram ediyoruz.
( Keşküle en yakışan yemiş bademdir. )
Afiyet Olsun.
hiç denemediğim bir tatlıdır keşkül. Yapımı çok zor değil herhalde. Ama eminim lezzeti güzeldir badem ve gül suyu işin içine girince :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
ben de çok severim ama hiç kendim yapmamıştım..tarif pratikmiş.eline sağlık canım...
YanıtlaSilcanım Flizce ye yazmışsın.Çankırıyla bir alakan var mı??
YanıtlaSillezzethane sev beni sokma müşküle,
YanıtlaSilberaber kaşık atalım bir tabak keşküle :)))))))
ellerine sağlık nefis görünüyor.
CANIM BEN KEŞKÜLÜ ÇOK SEVERİM SÜTLÜ TATLILARA BAYILIRIM ELLERİNE SAĞLIK BU SANIRIM ARKA PLAN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ÇOK BEĞENDİM:)
YanıtlaSileline sağlık canım keşkülünde alttaki domates kurusundan salatayı gerçekten merak ettim bizim burda bir tek şu kışlık kuruları yapamıyoruz nemimimz çok fazla ancak çürür emeğine sağlık
YanıtlaSilBen de keşkülü severim,ama gül suyu koymuyorum.Birde gülsuyu koyup deneyeceğim.eline sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.