- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1,25 ( 1,5 dan az ) şeker
- 1 paket vanilya
Sürprizi için:
- 3 adet havuç
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 avuç ceviz içi
- 1 ceviz kadar taze zencefil ( ya da 1 çay kaşığı toz zencefil.)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kakaolu piknik bisküvi
Yapılışı:
İlk olarak havuçlar dışı kazınıp rendelenir ve içne toz şeker, zencefil ( taze ise soyulup rendelenir), tarçın, portakal kabuğu rendesive ve ceviz ilave edilerek karıştırılır ve havuçlar suyunu çekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır. Ardından kakaolu piknik bisküviler de toz haline getirilir ve bir kenarda bekletilir.
Diğer tarafta Süt, un, toz şeker, nişasta karıştırılarak pişrilir ve muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp vanilya eklenir ve iyive karıştırdıktan sonra kaselere birer kepçe muhallebi konur sonra üstüne örtücek şekilde havuçlu sürpriz konur ve ardından üstüne bisküvi tozu konur (kat kat puding + havuç + bisküvi tozu ) ve artan pudingler de üzerlerini örtecek şekilde paylaştırılır ve en son üzerine tekrar bisküvi tozu ile süslenir.
Üzeri için isterseniz hindistan cevizi, tarçın, fındık, fıstık...vb alternatifler de kullanabilirsiniz.
Zencefil aromasıyla, tarçınıyla, portakal aromasıyla nefis bir kokusu ve kış için müthiş bir şifa kaynağı da oluyor.
Afiyet Olsun
ah ah pek hoş gözüküyor sütlü tatlılara bayılırım.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA GÖRÜNÜYOR ÇOK GÜZEL SÜSLEMİŞSİN
YanıtlaSilhımmmm çok hafif ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.yemeklerinizin takipçisiyim bundan sonra.
YanıtlaSilBuketcim ilk kez gördüm,nefis olmalı..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Çok güzel fikir tebrik ederim :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık enfes görünüyor...
Sevgiler
havucu bende tatlılara çok yakıştırıyorum. güzel bir tarif
YanıtlaSilellerinize sağlık
ellerinize sağlık değişik bir tarif.
YanıtlaSilEmeğine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilHavuçlu kek yapmıştım da
muhallebide hiç kullanmamıştım.
Çok orjinal olmuş.
Görüşmek üzere