Anadolumuzda kış için yazdan hazırlıklar yapılır. Turşular kurulur, ekmekler yapılır, salçalar kaynatılır, pekmezler yapılır. İşte bunlardan biri de Erişte Kesimidir. Kışın çorbalara katık olarak ya da makarnasını yapmak için kesilir erişteler...
Bana da memleketten gelen erişteyi cevizli pilav olarak hazırladım.
Malzemeler:
Bana da memleketten gelen erişteyi cevizli pilav olarak hazırladım.
Malzemeler:
- 1 kase erişte
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- Su
- tuz
- 1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
İlk olarak yağımızı eritiyor ve eriştelerimizin yarısını ilave ederek kahverengi olana kadar kavuruyoruz. Ardından diğer yarısını da ekleyerek bir kaç kez çevirdikten sonra eriştelerin üzerini bir parmak geçecek kadar suyumuzu ve eriştelerin tuzlu olacağını gözönüne alarak tuzumuzu ilave ediyor, tencerenin kapağını kapatarak pişiriyoruz.
Sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek ikram ediyoruz.
Afiyet Olsun.
sa.Beni yıllar öncesine götürdü büyükler toplanıp yapardı o lezzeti şimdilerde bulamıyorum..afiyet olsun ellerine sağlık..hemşerim memleket nere?.A.E.O.
YanıtlaSilBayıldım ben bu tarife ellrine sağlık canım
YanıtlaSilSevgiler
sa.Anadolu kültürü aynı ben sivaslıyım..yumurta eriştesi,kavurma eriştesi, kadayıf yapılırdı bizler o güzellikleri yaşadık da çocuklarımız görmediler..ist.yok böyle hazırlıklar.tanıştığıma memnun oldum sevgiler..A.E.O.
YanıtlaSileline sağlık.çok lezzetli olmuştur.ben de severim erişeyi.hatta annemle abartıp bir de pekmez dökeriz üzerine.böyle cevizle de karışınca süper bir tat olur.
YanıtlaSilrahmetli büyükbabam bayılırdı cevizli erişteye biz birde keş ekliyoruz üzerine o da süper oluyor. hatta bolu lular mantıyı bile cevizli keşli yerler
YanıtlaSilellerine sağlık
görüntü süper eminim tatta öyledir
BEN BU YAZ HAZIRLIKLARINA BAYLIYORUM HELEKİ TURŞU VE ERİŞTE BİRDE CEVİZLİ OFFFF OFFF:))
YanıtlaSilCanım ellerine sğlık,erişte ne güzel olmuş.Pek severim bende.Brokoli karnabaharın abisi dedim ben ama eğer yiyeceksen hemen ablası yaparım....yeterki sen ye ve bu doğal ilaçtan sende faydalan...Her derde deva harika bir sebze....İyi geceler ....
YanıtlaSilMerhaba canım, kış yaz yaptığım bir lezzet bu ve çocuklar bayılırlar..ellerine sağlık ..
YanıtlaSilhatırlattın arın yapayım bari:)
Külahım yok diye dert etme sakın, ben de alana kadar hep dergi kullandım:) kesinlikle yanmıyor..merak etme.! yani yanacak kadar uzun kalmıyor fırında.! ikincisi kadlın yapraklı ve iç kısımlardan seçersen daha avantajlı olursun..boyası filan çıkmıyor çünkü özel kuşe kağıtlar bunlar, bir nevi yağlı kağıt gibi, ama daha kalın..Yağlı kağıtla olmuyor eziliyor..
külahları bantla yapıştırıyorum hiç bir sorun yaşamıyorum, kolay gelsin canım:)
ELLERİNE SAĞLIK BENDE EN KISA ZAMANDA DENEMEK İSTERİM İLGİNÇ GELDİ SEVGİLER
YanıtlaSilerişte çok iştah açıcı görünüyor canım eline sağlık misler gibi olsada yesek
YanıtlaSilsevdiğim bloglar ödülünde yazdım seni haber vermeye geldim
YanıtlaSilbu arada ellerine sağlık :)
Doğal olan herşeyi o kadar özledimki ....
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım paylaşımlar çok güzel...
Sevgiler
erişteyi ben de severim ve yaparım cevizli hiç denemedim yakışır diye düşünüyorum ama eline sağlık
YanıtlaSil