12 Temmuz 2016 Salı

Domatesli Semizotu Salatası


Geçtiğimiz günlerde kısa bir memleket ziyareti yaptık. Eşimin memleketine, köyüne gittik. Kısa da olsa nasıl iyi geldiğini anlatamam, sabah koyun, keçi sesleriyle tertemiz bir havada harika bir güne uyanmak, kümesden yeni alınmış yumurta, bahçeden toplanmış tazecik domates, salatalık ve yeşilliklerle birlikte yengemin kendi yaptığı tazecik peynir, tereyağ ve reçellerden oluşan bir kahvaltıyla başlangıç... gün içerisinde yaptığımız bağ bahçe turları... eşimin kuzularla haşır neşir oluşu ve akşamında bahçede mangal ve çay keyfimiz ile tadına doyamadığımız bir kaç gün geçirip ilk fırsatta tekrar gitmek üzere ayrıldık.
Tabii gelirken eli boş dönmedim :) Bağda bahçede ne varsa toplayıp getirdim :) Meyvelerin dönemi geçmişti maalesef bize kalmamıştı ama miss gibi tazecik marullar, kıvırcıklar, yeşillikler ve semiz otu beni bekliyordu, bolbol topladım getirdim. 
Tabii tazecik semizotlarini da bulmuşken enn sevdiğim domatesli salatasını yaptım. Bu arada yoğurtlusuna da bayılırım ama ilk olarak bol narekşili domateslisini yaptım.


Malzemeler:
  • Bir büyük kase semizotu
  • 2 adet sert domates
  • 6 - 7 dal taze soğan
  • Bir tutam maydanoz 
  • Yarım limon suyu 
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi 
  • Zeytinyağlı
  • Tuz
Yapılışı:

Semizotu bol suda yıkanıp ayıklandıktan sonra iyice süzdürülerek iri iri doğranır. Küçük dilimlenmiş domates, kıyılmış yeşillikler, limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağlı ve tuz ilavesiyle harmanlanarak salatamız hazırlanır.

Ben bu salatayı genelde öğle yemeği olarak tercih ederim, çoğu zaman ayran ve kepek bisküvi eşliğinde ama bu kez görümcemin sacda yaptığı nefis katmer ve köyden getirdiğimiz yoğurttan yaptığım ayran eşliğinde yedim harikaydı. 


3 yorum:

  1. Tam bir yaz salatası yanında bulgur pilavı ve ayran çok iyi olur değil mi? afiyet olsun sizlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Tülin Hanım yazın özellikle yaz sofralarında bulgur pilavıyla, zeytinyağlı dolmalarla nefis oluyor, teşekkür ederim.

      Sil
    2. Evet Tülin Hanım yazın özellikle yaz sofralarında bulgur pilavıyla, zeytinyağlı dolmalarla nefis oluyor, teşekkür ederim.

      Sil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))