1 Şubat 2012 Çarşamba

TAVUKLU SANDVİÇ


Ekmek arası lezzetleri çok severim. Köfte olsun, döner olsun... ekmeğin arasına koyup yanında da ayranla yemek çok hoşuma gider... iyice doyduğumu hissederim:)
Dün de kendime böyle bir sandviç hazırladım, yanına bir de ayran yaptım. Aslında  eskiden olsa yarım ekmeğin işini bitirirdim ben bu sandviçle de :)  ....... bakmayın işte :( ..... iki dilim kepek ekmeğe mecbur kaldım :))

Malzemeler:

* 1 adet tavuk göğsü
* 2 dilim kepek ekmek
* Sıvıyağ
* Tuz, kekik
* Ketçap

Yapılışı:

Tavuğun göğüs eti inceltmeden ve bütün olarak, sıvıyağda önce yüksek ısıda kızarmaya başladıktan sonra kısık ateşte nar gibi kızarana kadar pişirilir  en son kekik ve tuz serpilerke karıştırılıp ocaktan alınır. İki dilim kepek ekmeğin arasına ince dilimler halinde kesilerek dizilir. Üzerine ketçap ve arzuya göre mayonez ve istenilen diğer garnitürlerle süslenerek hazırlanır.

Ayran eşliğinde sunulabilir.

Afiyet Olsun.




4 yorum:

  1. Nefis bir sandviç olmuş ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. yasasin sandevic

    seninki harika

    afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım:)
    nefis görünüyor bu sandviç:))
    mutlu günler:)

    YanıtlaSil
  4. hafif güzel ve basit bir tarif ellerinize sağlık :)

    -------------
    http://hayattanyenilikler.blogspot.com/ takip ederseniz sevinirim daha yeniyim :) biraz diyet biraz hayatın lezzetlerinden bahsetmeyi planlıyorum, umarım faydalı olabilirm :)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))