Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 4 su bardağı un ( hamurun kıvamını yakalıyana kadar eklenebilir )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta ( sarısı üstüne )
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
Yapılışı:
Yaklaşık 4 su bardağı un elenir ve tuz ilave edilerek karıştırılır ve ortası havuz gibi açılarak diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur kıvamını yakalıyana kadar un ya da su ilavesi ile yoğrulur. Pürüzsüz bir hamur elde edilinde ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve mayalanana kadar en az 20 - 25 dak. beklenir kabarınca yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek 200 der. fırında pişrilir.
İstenirse fırından çıkınca ortadan ikiye kesilip, arasına kenarlarına taşacak şekilde maydonozlu peynir konarak meşhur Sakallı Poğaça da yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.