Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 pkt vanilya
- 1 pkt kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti İçin :
* 4 su bardağı şeker
* 4 su bardağı su
* 1 - 2 damla limon suyu
Yapılışı :
İlk olarak şerbet hazırlanır. Su ve şeker karıştırılarak bir tencereye konur ve kaynamaya başladıktan sonra 15 dak. kaynatılıp limon suyu ilave edilerek ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta ilk önce yumurta ve şeker ardınadan yoğurt ve sıvı yağ ve en son da diğer malzemeler yavaş yavaş ilav edilerek mikserle çırpılır ve yağlanmış borcama dökülerek önceden ısıtılmış 175 der. fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan tatlı 3 -4 dak bekletilip ilk buharını attıktan sonra soğuk şerbet her yerine gelecek şekilde gezdirilerek dökülür.
Soğuduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.