Aslında bu börekleri evde hazır bulunsun diye önceden hazırlayıp derin dondurucuya atmıştım. Buzluktan çıkarıp çözdürmeden üzerine yoğurt-yumurta karışımı sürüp fırında pişirice, çıtır çıtır kol börekleri oluyordu. Ancak elektrikler kesilince fırını kullanamadım bu arada da çözülünce gözleme gibi tavada pişirmeye karar verdim, çok da iyi oldu, bu halini de görmüş oldum. Bildiğimiz gözleme tadında ama rulo olduğu için yemesi daha pratik gözlemelerimiz oldu.
Malzemelerimiz:
- 3 adet yufka
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
İç Malzemeleri:
* 1 adet kuru soğan * 3 adet haşlanmış patates * 1 tatlı kaşığı salça * Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane * Sıvıyağ
Yapılışı:
İlk olarak kuru soğan çok az yağ ile pembeleştirilir ve salça ilave edilerek karıştırılıp, ardından haşladığımız patatesler rendelenerek eklenir ve bir iki kez çevrilerek kavrulur sonra tuz ve tüm baharatlar ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Yufkalar tezgaha açılır ve tüm yüzeyine yoğurt, yumurta ve sıvıyağdan oluşan harç sürülür ve yufkalar ikiye katlanır düz olan tarafa iç malzemesi enli bir şekilde yayılır ve iki parmak genişliğinde rolu halinde sarılıp istenilen uzunlukta kesilerek çok az sıvı yağ sürülmüş tavada, ara sıra yüzeyine sıvıyağ sürülüp, önlü arkalı çevrilerek, kızarana kadar pişirilir.
Çay ya da ayran eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.
(Bu börekleri uygun zamanınızda hazırlayıp derin dondurucuda saklarsanız. Canınız isteyince fırında ya da tavada pişirmesi çok pratik oluyor.)