- 1 pkt Kemalpaşa Tatlısı
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 -4 damla limon suyu
- 1 çay bardağı tahin
Yapılışı:
Kemalpaşa tatlısının markasına göre şerbet miktarı değişiyor ve nedense paketin üzerinde yazan su ve şeker miktarı her zaman ya az ya da fazla geliyor. Bu tatlıyı çok sık yapmasamda edindiğim tecrübelerle BİM marketlerden aldığım Kemalpaşa tatlısı için 3 su bardağı su ve şeker iyi geldiği sonucuna vardım.
İlk olarak su ve şerbeti tenceremize alıp kaynamaya bırakalım ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak 15 dak kaynatalım ardından tatlılarımızı tencereye atıp 3 - 4 damla limon suyunu ilave ederek kapağını kapatalın ve yaklaşık 10 dak birlikte kaynatarak ocağı kapatalım ve şerbetini çekmesi ve soğuması için bekletelim bu arada ters düz edelim ki şerbet eşit dağılsın.
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine tahin gezdirerek servise sunalım.
Afiyet Olsun.
AAa hiç denememiştim değişik olur:)
YanıtlaSilSevgiler...
en kısa zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilelinize sağLık, çok güzel görünüyorlar..
Tahine bayılırım zaten bomba olmuş bu ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBuket ciğim eminim çok lezzetli olmuştur ama ben tahin almayayım:)
YanıtlaSilBu yolla aldığım kaloriyi iki katına çıkartırım yoksa:)
Ellerine sağlık canım...
Kemal paşa tatlısına bayılıyorum ama kalorisinden dolayı hep almayı erteliyorum birde tahinle olursa ne olur bilmem ama çok özendimmm...Ellerinize sağlık :) Bende beklerim bloğuma sevgiler...
YanıtlaSilbenim paşamın vazgecemediği bir tatlıdır kemalpaşa tahinde çok yakışıyo tabikide ben tadına bakamıyorum şeker tavan yapıyo değilse ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilaa çok değişik olmuş ,ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
boşver kaloriyi canım ya...harika görünüyor.ben tatlıya dayanamam.kalori malori uçar gider aklımdan.ah şimdi olsaydı da yeseydim.bazen tatlı krizim tutuyorda şerbetli tatlıdan aşağısı kurtarmıyor valla.ellerine sağlık.
YanıtlaSil