Kabak, aslında çok da sevdiğim bir sebze değil :( sağlıklı beslenmek, sebze yemiş olmak adına zaman zaman aldığım ve zoraki kıymalı, nohutlu yemeğini yaptığım bir sebzeydi.... taaa ki salatasını yiyene kadar ( salatanın tarifi daha sonra ... çünkü yapar yapmaz öyle bir saldırıyorum ki.... henüz resmini çekecek kadar bile sabredemedim :)).... İşte böyle böyle sevdim kabağı şimdi de pilavını denedim o da çok güzel oldu... değişik lezzetler denemek isteyenlere tavsiye ederim.
Malzemeler:
* 2 adet kabak
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* Tuz, Sıvıyağ
Yapılışı:
Kabukları kazınıp rendelenen kabaklar sıvıyağda suyunu salıp çekinceye kadar sotelenir ardından bulgur ilave edilerek biraz kavrulur en son tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılıp, çok kısık ateşte pişirilir.
Ayran eşliğinde servise sunulabilir. Afiyet Olsun.