Ben sık sık dışarıda yemek yemeye pek sıcak bakmam, aslında evde uğraşmadan, hazır yemek de hiç fena olmuyor :) ama bu durum sıklaşırsa evin bereketi kaçar diye düşünenlerdenim:) Bu nedenle tencere yemeklerini çok severim. Ev yemekleri gibisi yok. Bol bol, temiz temiz ve ailece yenen bir kap ev yemeği hem karnımızı doyurur hem de yüreklerimizi :)
İşte bu düşüncelerle yaptım bu yemeği de :)
Az malzeme ile hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek yapmak ve sevdiklerinize ikram etmek isterseniz Patlıcan Musakka size uygun bir tarif. Yanında güzel bir pirinç pilavı ve beraberinde cacık ile menümüz hazır :)
Malzemeler:
* 4 adet patlıcan
* 150 gr. kıyma
* 2 adet sivri biber
* 1 adet kuru soğan
* 2 adet domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* Zeytinyağ
* Tuz, pul biber, kekik
Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulur ve küp küp doğranarak sıvıyağda kızartılır. ( Ben artık ayçiçek yağını LezzetHaneme sokmamaya çalışıyorum, sağlıklı olduğunu bildiğim için Sızma Zeytinyağ kullanıyorum.) Kızartılan patlıcanlar yemeği pişireceğimiz tencereye alınır.
Diğer tarafta minik doğranmış kuru soğan zeytinyağda hafif saratılır, ardından kıyma ve minik doğranmış sivri biber eklenerek kavrulur ve salçaları ilave edilerek hafif sotelenir en son tuz, baharatlar ve yarım çay bardağı kadar su ilavesiyle karıştırılıp suyunu çekene kadar pişirilir.
Tencereye aldığımız kızarmış patlıcanların üzerine kıymalı harç yayılır ve en son üzerine kabuğu soyulmuş domatesler dilimlenir ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak domatesler iyice yumuşayana kadar pişirilir.
Yemeğimiz pilav ve cacık eşliğinde sunulabilir.
Afiyet Olsun.
Tencereye aldığımız kızarmış patlıcanların üzerine kıymalı harç yayılır ve en son üzerine kabuğu soyulmuş domatesler dilimlenir ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak domatesler iyice yumuşayana kadar pişirilir.
Yemeğimiz pilav ve cacık eşliğinde sunulabilir.
Afiyet Olsun.