Malzemeler:
- 2 su bardağı kepekli un
- 1,5 - 2 su bardağı normal un
- 1 su ardağı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 pkt kabartma tozu
- 1 pkt vanilya
Yapılışı:
Kepekli ve normal un, pudra şekeri, kabartma tozu, kakao ve vanilya karıştırılır ardından sıvıyağ eklenerek iyice yoğrulur. Pürüzsüz bir hamur elde edince hamurdan cevzi büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 180 der. fırında çatlamaya başlayana kadar pişirilir. ( Kurabiyeler çatlamaya başlar başlamaz fırından alınarak kendi sıcaklığında pişmesi gerekir aksi taktirde kurur )
Not : Unun cinsine göre, bazen 2 su bardağı normal un fazla gelebiliyor o nedenle ben ilk olarak 1,5 su bardağı normal un ile yoğuruyorum yeterli olmaz ise yarım bardak daha ilave ediyorum.
Kurabiyelerimiz fırından çıkarılınca 5 dak. sonra istereniz üzerlerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun.