Malzemeler:
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 pkt. vanilya
- karamel sos için: 1 çay bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı su
Yapılışı:
Tenceremize süt, şeker, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını alarak çırpma teli ile karıştırarak orta ateşte puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Diğer tarafta 1 çay bardağı toz şekeri teflon tavada erititp biraz yandıktan sonra 2 çorba kaşığı su ilave ederek ( bu esnada çıkan sese korkmayın ) şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Karamelize şekerimizi kaselerimizin dibine birer ikişer kaşık paylaştırıp hemen sıcak krem pudingimizi üzerlerine pay ediyoruz. Sıcaklığı geçince buzdolabında en az iki saat ( hatta bir gece ) bekletip ters çevirerek servise sunuyoruz. ( Yeteri kadar beklenmezse kaseden ters çevrilirken parçalanabilir ya da zor çıkar. O nedenle ne kadar çok beklerse sunum da o kadar güzel olur. )
Afiyet Olsun.