Gerek kebap ve gerekse de davet ve kahvaltı sofralarımızın baştacıdır Acılı Ezme. Özellikle de benim için Kebapların yanında vazgeçilmezdir. Eeee teknoloji de işi kolaylaştırınca son derece pratik bir lezzet ortaya çıkıyor.
Malzemeler:
- 4 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber ( isteğe göre )
- 4 -5 diş sarımsak
- yarım demet maydonoz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1/2 limon suyu
- Tuz
- Zeytinyağ
Yapılışı:
İlk olarak rondomuza soğanımızı atarak incecik olana kadar çeviriyoruz sonra soğanımızın suyunu sıkarak karıştırma kabımıza alıyoruz. Ardından sivri biber, kırmızı biber, sarımsak ve maydonozlarımızı atarak onları da minik parçalıyoruz ve karıştırma kabımıza alıyoruz. En son domateslerimizi rondodan geçiriyor ve karıştırma kabına alarak salçalarımızı, baharatlarımızı, tuzumuzu, limon ve nar ekşimizi ve zeyinyağımızı da ilave ederek karıştırıyoruz.
Bir süre dinlendirip domatesin köpüğünün geçmesini sağlıyor ve servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.
canım bende çok severim ezmeyi.eline sağlık.mutlu haftasonları
YanıtlaSilDeğilmi:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım mutlu hafta sonları
Acılı ezmeyi çok severim ve senin yaptığında iştah açıcı görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlık:)iyi haftasonları...
YanıtlaSilsayende canım kebap istedi. aslında iyi bir alternatif bunu aklımda tutayım da yemeklerin yanına yapayım bugünlerde
YanıtlaSileline sağlık.ben de denemek isterim..
YanıtlaSilaklıma düşürdün sagol çok severım
YanıtlaSilbende çok severim.rondoda olmaz gibi geliyordu.böyle deneyim
YanıtlaSilezme süper görünüyor.
YanıtlaSilbayılırım:)