Aslında niyetim Kıbrıs Köftesi ( Patatesli Köfte ) yapmaktı ancak patates ve havuç ikilisini birbirinden ayırmak istemeyince ve bir de işin içine kırmızı biber girince, bir sürü nefis köftelerimiz oldu :) Galiba artık köfteyi hep böyle yapıcam çünkü sebzeler lezzetine lezzet katmıştı.- 250 gr. kıyma
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yumurta
- Bir tutam maydonoz
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber
Yapılışı:
Kuru soğan, havuç ve patates rendenin ince tarafıyla rendelenir ve suları sıkılır. Kırmız biber ezme yapar gibi bıçakla ezilerek kıyılır. Maydonoz ince doğranır ve baharatlar dahil bütün malzemeler karıştırılarak, yumurta ilavesi ile köfte malzemeleri iyice yoğrulur. Bütün malzemeler birbiri ile özleşince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak istenilen şekilde köfteler hazırlanır ve çok az yağladığımız teflon tavada arkalı önlü kızartılır.
Sıcak sıcak kuru soğan , biber ve hatta domates eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.






