İsterseniz çorba isterseniz yemek niyetine yenebilecek, hem doyurucu hem de lezzetli sıcak bir lezzet arıyorsanız , buldunuz demektir :)
Özellikle de misafiriniz gelecekse , şöyleee gösterişli ve geleneksel bir lezzetle başlangıç yapmak istiyorsanız mantıyı bu haliyle ikram etmenizi tavsiye ederim.
Bu çorba Adana'da 'Yüksük Çorbası' olarak bilinir ve özellikle düğünlerin olmazsa olmaz ikramıdır, benim memleketimde de ( Orta Anadolu ) nohutsuz olarak Mantı Çorbası şeklinde yapılır. Ben ikisini de çok severim.
Malzemeler:
- 300 gr. mantı ( ben hazır Kayseri Mantısı aldım :) )
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 lt tavuk suyu + normal su
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz, pul biber, kuru nane
- Tereyağ
Yapılışı:
Tavuk suyu ve normal su derin bir tencereye alınarak yeteri kadar tuz ilavesiyle ( damak tadına göre ) kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca mantılar ilave edilerek haşlanır. Mantılar yumuşayınca haşlanmış nohut ilave edilir.
Diğer taraftan bir tavada tereyağ eritilir, salça ilave edilerek kavrulur, üzerine 1 çorba kaşığı kuru nane ve pul biber eklenerek nanenin mis kokusu çıkana kadar kavrularak ocaktan alınır ve sıcak sıcak kaynamakta olan mantılara ilave edilerek karıştırılır, birlikte 5 dak. daha kaynatılarak ocaktan alınır.
Afiyet olsun.