Geleneksel yemeklerimiz hep zahmetlidir, emek ister saatlerce uğraşır, on dakikada siler süpürürsün :) İşte bu nefis lezzetlerimizden biri de İçli Köfte.
Malzemeler:
İç malzemeleri :
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı ceviz içi
6 -7 dal maydonoz
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
Kekik, pul biber
Yapılışı:
İlk olarak içimizi hazırlıyoruz. Tereyağında küçük doğranmış kuru soğan ve ardından da kıymamızı kavuruyor sonra ocaktan alarak ince kıyılmış maydonoz, iri kıyılmış ceviz içi ve diğer tüm baharatlarımızı ilave ederek karıştırıp soğutuyoruz ( tereyağın donmasını sağlıyoruz.)
Daha sonra ince bulgurumuza bir miktar sıcak su dökerek üzerini kapatıp yumuşayıp şişmesini sağlıyoruz. Bulgurlarımız yumuşayınca rendelenmiş kuru soğan, tuz ve kuru nanemizi ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz daha sonra yumurtalarımızı ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz arada kıvamını vermek için un ve irmiğimizi ilave edip bulgurumuzu ezerek hamur kıvamına getiriyoruz.
Hamurumuzdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda baş parmağımızın yardımıyla çevirerek inceltiyor minik bir çanak yapıyor ve içine donmuş ( katılaşmış ) kıymalı harcımızdan doldurarak ağzını iyice büzereek kapatıp avcumuzla çevirerek yumurta şaklini veriyoruz.
Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra içine bir adet limon tuzu atılmış tuzlu suda köftelerimizi haşlıyor ve süzüyoruz ardından da kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızartmak istemezseniz haşladıktan sonra üzerine tereyağda yakılmış biber gezdirerek de servise sunabiliriz.
Afiyet Olsun.