Son senelerde gerek Türk Kahvesinde ve gerekse diğer kahve çeşitlerinde aroma ilavesi moda oldu :) Damla sakızlı, Vanilyalı, Kakuleli... vb. bir çok aromalı baharat ilavesiyle kahvelerin lezzeti zenginleştirilmeye çalışılıyor... güzel de oluyor... değişiklik iyidir :)))
Ben sıkı bir Türk Kahvesi dostu olarak genel tercihim orta şekerli Sade Türk Kahvesinden yanadır:) Ancak bazen ben de değişiklik yaparım o zaman da Osmanlı Mutfağında sıkça kullanılan baharatlarımızdan, kokusu ve tadıyla huzur ve sıcaklık hissi uyandıran Zencefil ve Tarçın ikilisini tercih ederim.
Not: Fincanlar babamın hediyesi :) '' yemek sayfanda fotoğraf çekerken kullanırsın diye aldım'' dedi verirken yani benim için değil sizler için almış :))) görüyorsunuz sizin için maaile çalışıyoruz :)))))
- 1 çay kaşığı Türk Kahvesi ( tepeleme )
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 1 fincan soğuk su
Yapılışı:
İlk olarak kahve, şeker, zencefil ve tarçınımızı kuru olarak karıştıralım ardından 1 fincan soğuk suyumuzu ilave ederek tekrar karıştırıp ocağa alalım. Kaynamasına yakın bir kez daha karıştırıp köpürünce fincanımıza önce köpüğünü ardından da ısıtarak kalan kahvemizi döküp afiyetle yudumluyoruz :)
Kahve en güzel yâr ile... anne ile... ya da sevilen bir dostla içilir :) Ama eğer yanlız içiyorsanız lokum size iyi bir arkadaş olur, benden söylemesi Afiyet Ola...