Son senelerde gerek Türk Kahvesinde ve gerekse diğer kahve çeşitlerinde aroma ilavesi moda oldu :) Damla sakızlı, Vanilyalı, Kakuleli... vb. bir çok aromalı baharat ilavesiyle kahvelerin lezzeti zenginleştirilmeye çalışılıyor... güzel de oluyor... değişiklik iyidir :)))
Ben sıkı bir Türk Kahvesi dostu olarak genel tercihim orta şekerli Sade Türk Kahvesinden yanadır:) Ancak bazen ben de değişiklik yaparım o zaman da Osmanlı Mutfağında sıkça kullanılan baharatlarımızdan, kokusu ve tadıyla huzur ve sıcaklık hissi uyandıran Zencefil ve Tarçın ikilisini tercih ederim.
Not: Fincanlar babamın hediyesi :) '' yemek sayfanda fotoğraf çekerken kullanırsın diye aldım'' dedi verirken yani benim için değil sizler için almış :))) görüyorsunuz sizin için maaile çalışıyoruz :)))))
- 1 çay kaşığı Türk Kahvesi ( tepeleme )
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 1 fincan soğuk su
Yapılışı:
İlk olarak kahve, şeker, zencefil ve tarçınımızı kuru olarak karıştıralım ardından 1 fincan soğuk suyumuzu ilave ederek tekrar karıştırıp ocağa alalım. Kaynamasına yakın bir kez daha karıştırıp köpürünce fincanımıza önce köpüğünü ardından da ısıtarak kalan kahvemizi döküp afiyetle yudumluyoruz :)
Kahve en güzel yâr ile... anne ile... ya da sevilen bir dostla içilir :) Ama eğer yanlız içiyorsanız lokum size iyi bir arkadaş olur, benden söylemesi Afiyet Ola...
bu hayatta alışamayacağım dediğim tek şey kahve ve tarçın. kahvenin kokusuna bayılıyorum ama içmeye geldimi yok.. sonra türk kahvesine bir alıştım ve çok sevdim. ama tarçının kokusu bile kötü geliyor :(
YanıtlaSilsadece zencefille nasıl olur acaba...