- 6 adet milföy hamuru
- 1 poşet krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
Yapılışı:
İlk olarak bir poşet krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile çırparak soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra çözdürdüğümüz milföylerimizi çok az nişasta ile uzunlamasına ince olarak açıp 3 eşit parçaya keserek 1 adet milföyden üç adet dikdörtgen parça elde ediyoruz. ( 6 adetten 18 adet parçamız oluyor. ) Ardından herbir parçanın üzerini yer yer çatalla deliyoruz ( kabarmaması için ) sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizerek 180 der. kızarana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra soğuyan kıtır hamurlarımıza bir kat hamur bir kat krem şanti olarak üç adedini üst üste dizerek üstüne ve etrafına krem şanti sürerek 6 adet porsiyon pasta elde ediyoruz.
Arzuya göre üzerine file fındık, fıstık, badem ya da meyvelerle süsleyerek servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.
canım tecrübene güvenüyorum deneyeceğim ve paylaşacağım seninle.sevgiler
YanıtlaSilİlk defa duydum ama gerçekten çok güzel bir lezzet olacağından eminim...Görüntüde bunu kanıtlıyor....Paylaşımın için teşekkürler ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇokta pratik bir tarif. Akşam çayın yanına hemen yapılıp yenilebilir.
YanıtlaSilBende ilk defa duydum.Ama harika görünüyor.Hemde pratikmiş...
YanıtlaSilmilföyü hep tuzlu şeylerde düşündüm bu çok değişik olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilBuna benzer bir tarifim var ama seninkinin görüntüsü daha güzel:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık
hımmm cok guzel gorunuyor yaaa kım der bu kadar az malzemeyle boyle guzel bır goruntu :)
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif.eline sağlık.
YanıtlaSilNe guzel bir fikir buyuk bir milfoy le buyuk bir pasta da yapila bilinir sanirim.
YanıtlaSil