Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta ( sarısı üstüne )
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı maya
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı tahin ( içine )
- Susam ( üzerine )
Yapılışı:
Maya, şekerin ve ılık suyun yarısı ile 5 dak. sıcak bir kenarda mayalandırılır.
Diğer tarafta un, tuz ve şekerin diğer yarısı karıştırılıp ortası havuz gibi açılır ve yumurtanın beyazı, sıvıyağ, ılık süt, ılık suyun diğer yarısı ve en son da kabaran maya ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur dinlendirilmeden 16 eşit parçaya bölünür ve herbir parça el yardımıyla ve çok az sıvıyağ ile pasta tabağı büyüklüğünde açılarak heryerine tahin sürülür sonra rule şeklinde burgu burgu sarılır ve iki ucu simit gibi birleştirilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün parçalara aynı işlem yapıldıktan sonra kabarana kadar 15 - 20 dak. kadar beklenir ve yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek 200 der. fırında pişirilir.
Afiyet Olsun.
Buketçiğim ellerine sağlık gece gece canım çekti:))
YanıtlaSilMutlu hafta sonları
çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık...iyi hafta sonları.sevgiler...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK BUKETÇİM AÇMAYI SEVMEYEN YOKTUR SANIRIM PEKMEZLİSİNİ İLK KEZ DUYUYORUM EMİNİM ODA ÇOK LEZZETLİDİR.GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...
YanıtlaSilCanım,çok güzel olmuşlar.Ellerin dert görmesin,birisini aldım.Sevgilerimle
YanıtlaSilaçmayı çok severim..aslında evde yapılanı en makbulü ama bir türlü denemedim..çikolatalısıda süper oluyor.söz bir daha kahvaltı için evde yapıcam hem de senin tarinle:)emeğine sağlık.
YanıtlaSilTahini çok severim ama açmada hiç duymadım. Anlatımına göre çok lezzetli olmalı. Görüntüsü şahane. Ellerine sağlık
YanıtlaSil