Bu arada bu çorbayı yazın çok sık tükettiğimiz için ben her zaman buzlukta daha önce haşlayıp poşetlediğim buğday ve nohutları hazır bulunduruyorum. Durum böyle olunca da çorbayı yapmak sadece 2 dakikamı alıyor.
Malzemeler:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1,5 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır ( isteğe bağlı )
- Tuz
Yapılışı :
Derince bir kapta süzme yoğurdumuza soğuk su ve tuz ilave ederek ayranımızı yapıyoruz. Ardından haşlanmış buğday, nohut ve mısırımızı ekleyere karıştırıyoruz.
İsteğe bağlı olarak üzerine kuru nane serperek, soğuk bir şekilde servise sunuyoruz.
( Ben bazen haşlanmış yeşil mercimek de ilave ediyorum o zaman da çok güzel oluyor. Tavsiye ederim. )
Afiyet Olsun.
ÇOK GÜZEL OLMUŞ CANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK BEĞENDİM
YanıtlaSilHarikasın arkadaşım soğuk soğuk ne güzel olur iftarda ağzım sulandı bir an...
YanıtlaSilEllerine sağlık....
ellerine sağlık canım.ben de bir ara deneyeceğim..
YanıtlaSilellerine sağlık...bugün ben de bu çorbadan yaptım..gerçekten güzel oluyor...sevgiler canım...
YanıtlaSilkesinlikle harika oluyor..geçenn sene o kadar çok yaptım ki bu sene daha yapmadım..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım bende dün yapmıştım sıcakta soğuk soğuk çok güzel oluyor.Afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilbuğdayı ıslatıyorum hemennn
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerr
Razaman yaza gelince soğuk çorbalara gün doğdu. Mercimeklisi favorimdir. Ama buğdaylısını da denemek lazım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilben bu çorbaya bayılıyorum soğuk soğuk
YanıtlaSilellerine sağlık