Yazın serinletici lezzetlerinden biridir Semizotu. Son derece sağlıklı bir besin özellikle de yoğurla birleşince hem lezzeti hem de besin değeri artıyor. Ben birde bunlara buğday ekledim :)
Malzemeler
Malzemeler
- Yarım demet semizotu
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı normal yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı haşlanmış buğday ( yarma )
- Tuz
Yapılışı:
Semizotu ayıklanıp yıkandıktan sonra sap kısımları daha küçük olacak şekilde doğranır, diğer tarafta hazırlanan sarımsaklı yoğurt karışımına ilave edilir ve en son haşlanmış buğday eklenerek karıştırılır.
Arzuya göre kırmızı biber ya da nane yaprakları ile süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Buğday olunca daha doyurucu olmuştur. Semizotunu da hiç sevmiyorum yaaa, halbuki çok faydalıymış. Ellerine sağlık, eminim yoğurtla falan tadı güzelleşmiştir.
YanıtlaSilEline sağlık bende çok severım semizotunu ve sık sık tüketirim buğdaylıda deneyeceğim tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilçok severim semizotu ile yoğurt ikilisini..buğday fikri çok ilginç ama eminm lezzetli olmuştur..ellerine sağlık canım..hayırlı cumalar.
YanıtlaSil