Biz kahvaltıda Baharatlı Patatese bayılırız eşimle :) Aslında genelde, daha önce tarifini paylaştığım Elma Dilim Patates şeklinde yaparım, fırında . Ancak sık sık yaptığım için elektriğe fazla yüklendiğimi düşünüp :) daha ekonomik nasıl üretirim diye düşündüm ve pratik bir yöntem uydurdum :) Ayrıca buzdolabınızda önceden haşlanmış patates bulundurursanız 5 dak. hazır Baharatlı Patatesler elde edebilirsiniz. ( Mesela ben bu pazar, patatesleri akşamdan haşlamıştım, sabah kalkınca da kahvaltı için 5 dak. teflon tavada hazırladım )
Bu patatesleri bizim gibi kahvaltıda yiyebilirsiniz ya da et, tavuk ve balıkların yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
Malzemeler:
* 3 adet patates
* Zeytinyağ
* Tuz, kekik, toz kırmızı biber, köri ( baharatlar isteğe bağlı çeşitlendirilebilir )
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını iyice yıkayıp ( ben bu iş için temiz bir scotch brite ayırdım ) kabuğuyla birlikte haşlıyoruz.İyice yumuşayınca boyuna ikiye kesip teflon tavaya alıyoruz. İlk olarak yağsız bir şekilde közler gibi önlü arkalı kızarana kadar pişiriyoruz. İstediğimiz kızarıklığı elde edince çok az zeytinyağ ve istediğimiz baharatları ilave edip karıştırarak ocaktan alıyoruz.
İsterseniz tek başına istersenizde garnitür olarak ikram edebilirisiniz.
Afiyet Olsun.
ellerine sağlık canımm:)
YanıtlaSilfırından sonra şimdi tavada:))
Mangalda gibi olmuş :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Afiyet,şifa ola inşAllah..
patatesi her şekilde severim ellerine sağlık çok güzeller
YanıtlaSilNefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilyapılacaktır efenim :)
YanıtlaSil:) beğenmenize çok sevindim çucuklar :)
YanıtlaSilBende cok yaparim
YanıtlaSilellerine saglik canim
sevgiler
:D ya allahım bizim gibi öğrencilere yapılacak işmi bu yemek bloggerlaroının hergün değşik tariflerle bloglarını güncellemeleri :D ??
YanıtlaSilAshley üzgünüm :))
Sil