Doğal malzemelerle yapılan atıştırmalık bon bonları çok seviyorum. Akşamları çayın yanında hem sağlıklı hem de tatlı niyetine yenebilecek en iyi tercih. Daha önce kuşburnulu, havuçlu, pekmezli... vb.çeşitlerni yapmıştım malum kış mevsiminde ayvayı bol bulunca bir de ayvalısını deneyim dedim. Hafif mayhoş çok hafif bir tatlı olmuştu.
Malzemeler:
- 2 adet ayva
- 1 pkt petibör bisküvi
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil ( isteğe bağlı )
Ayvaların kabukları soyulur, temizlenir ve rendelenerek üzerine toz şeker serpilir, 1 çay bardağı su ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişrilir. Ardından kırılmış petibör bisküvi, zencefil ve tarçın eklenerek iyice karıştırılır, soğuduktan sonra küçük parçalar alınarak yuvarlanır ve hindistan cevizine bulanıp istenirse fındık, fıstık, badem vb. yemişlerle süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.
ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilharika ,sağlıklı, şifalı toplar emeğine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilSanıyorum kimse bitirmeden hemen almalıyım bende :))
YanıtlaSilDeniyecegim ellerine saglık bizede gel;)
YanıtlaSilhttp://coco-jelly.blogspot.com/